Expertises

Waar onze engineers in gespecialiseerd zijn.

Bedrijfsmechanisatie

Wij ontwerpen en bouwen productiemachinerie en verzorgen de engineering van complete productiestraten. Door ons werk voor marktleiders binnen de disciplines food, automotive en aerospace, begrijpen wij het belang van precisie. Duurzaamheid en veiligheid voorop. Volledige bedrijfsmechanisatie als resultaat.

Consulting

Technologie kent vele facetten en specifieke specialisaties. Niet elk bedrijf heeft de benodigde vakkennis in huis om bepaalde technische problemen kundig op te lossen. Wij zijn expert in de meest uiteenlopende technische sectoren, waaronder aerospace, hightech, automobiel, voedsel en automatisering. Geen technisch dilemma is ons te veel. Uiteindelijk profiteert de klant van een bedrijf dat efficiënt en op volledige capaciteit draait.

Data en as-built

Deze netwerken zijn dus kostbaar, maar ook kwetsbaar. Goed beheer en juiste registratie zijn daarom essentieel. Wij zijn een ervaren speler op dit gebied en staan voor foutloze registratie, zowel handmatig als geautomatiseerd. Van telecom tot brandstofleidingen.

Detachering

Projecten verlangen vaak specialistische kennis en ervaring. Onze experts zijn daar uitermate geschikt voor. Daarbij brengen zij een grote liefde voor hun vak mee. Door middel van uitgebreide sollicitatieprocedures streven wij ernaar om een perfecte match tussen werkgever en kandidaat te vinden. Er werken enorm veel talenten bij ons. En wij zetten dat talent op de juiste plek.

Engineering

Door onze multidisciplinaire expertises en jarenlange ervaring zijn wij in staat om het volledige engineeringsproces in-house uit te voeren. Van ontwerp tot realisatie. Maar wij zenden onze engineers ook uit om op locatie van de klant te werken.

Internal transport

Je pakketje wordt binnen enkele dagen afgeleverd aan de andere kant van de wereld. Of je checkt je bagage in op Schiphol en als je enkele uren later in New York landt, dan staat daar je koffer voor je klaar. De verwachtingen van mensen nemen toe en daar spelen onze engineers slim op in door de automatisering van internal transport constant te blijven optimaliseren. En dat is misschien wel het meest fascinerende aspect van engineering.

Kabel- & leidingregistratie

Van glasvezel tot riool. Wij ontzorgen onze klanten compleet op het gebied van het inmeten en correct registreren van nieuwe en bestaande kabel- en leidingnetwerken. Volledig volgens de nieuwste wetgeving en WION-richtlijnen.

Landmeten

Onze geodesietak ondersteunt haar klanten op alle gebieden van de landmeetkunde; van hoogtemetingen en registratie tot het inmeten van kabels en leidingen. Service van A tot Z.

Maatvoeren

Onze deskundige maatvoerders zorgen met hoogwaardige landmeetkundige apparatuur voor het foutloos en nauwkeurig in kaart brengen van de basispunten van het project.

Machinebouw

Van tooling tot complete productielijnen. Van de sector food tot agriculture. De klant is onze inspiratiebron, ons doel is complete ontzorging.

Mechanical engineering

Elk proces of systeem dat een bewegend deel heeft, behoort tot mechanical engineering, oftewel werktuigbouwkundige engineering. Van een schakelaar of kleine sensor tot een satelliet of complete productielijn. Mechanical engineering speelt een centrale rol in alle sectoren waarin wij werkzaam zijn.

Meten

Famag beschikt over een geconditioneerde meetkamer en een draagbare 3D lasertracker. Hiermee voorzien wij in grondige controle en nauwkeurige meetrapportage van werkstukken. Kwaliteit staat bij ons voorop. Zowel bij ons, als op locatie van de klant.

Payrolling

We verzorgen het contractbeheer en de verloning van personeel dat onze klant zelf heeft geworven. Hierdoor zijn wij juridisch gezien de werkgever en nemen wij de klant de administratie en bijbehorende verplichtingen als werkgever uit handen.

Piping & apparatenbouw

Dagelijks verwerken onze experts gegevens in 3D voor de (petro)chemische industrie. Met als resultaat: duidelijke en toepasbare lay-outs, apparaattekeningen, isometrics en P&ID’s. Ook verzorgen wij de volledige uitvoering binnenshuis. Deskundig, precies en uiteraard conform alle geldende kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Precision mechanics

De productie van high-tech systems staat of valt met nauwkeurigheid. Extreem lage maaktoleranties én thermische en  dynamische stabiliteit zijn essentiële factoren. Een minimale afwijking kan hierbij maximale gevolgen hebben. Ons ingenieursbureau legt de focus op dit proces van precisiemechanica binnen een snel groeiende hightechindustrie.

Product analysis

We zijn in staat om de sterkte van een product in een zeer vroeg stadium exact te voorspellen. Dit doen we onder andere door het maken van een FE-analyse, multibody dynamics simulations of eigenfrequentie-berekeningen. Daarbij maken we rapportages aan de hand van de voorgeschreven normen én beschikken we over hoogwaardige FEM-software zoals NX Nastran en Catia FEM modules. En zo hoort het ook.

Product development

Er moet steeds vaker rekening gehouden worden met design for assembly in de ontwerpfase. Daarom bekijken we al in een vroeg stadium hoe een product geconstrueerd moet gaan worden. En dat is precies waar onze designers zo bedreven in zijn.

Prototyping

Het vervaardigen van een technisch prototype is een belangrijke fase in de ontwikkeling van een systeem of product. Hierdoor kan de werking en uitvoering van producten worden getest. Deze testen brengen de specificaties van het uiteindelijke product in kaart. Zo worden aandachtspunten aangepakt en kan de productie nog nauwkeuriger worden voorbereid.

Robotics

Onze samenleving digitaliseert en automatiseert. We zijn hierop ingesprongen door robotisering tot onze corebusiness te verheffen. In rap tempo hebben wij ons dit gebied vakkundig eigen gemaakt. En met een mooi resultaat. Inmiddels automatiseren we complete productielijnen efficiënt en kostenverlagend.

System integration

Een bestaande opstelling uitbreiden of optimaliseren. Er is uiterste precisie nodig om te zorgen dat alle deelmachines naadloos op elkaar aansluiten. Zo voegen wij waarde toe aan het geheel. We realiseren het volledige proces voor onze klanten, van koppeling tot besturing. Van tien deelmachines maken wij één werkend geheel. Compleet en volmaakt.

Toelevering & bewerking van onderdelen

Klantspecifiek, van enkelstuks tot middelgrote series. Een modern machinepark stelt ons in staat om onderdelen te fabriceren en te bewerken. Van draaien en frezen tot lassen en zagen. Met onze meetbank en lasertracker garanderen we kwaliteit. Efficiënte realisatie.

Tooling

We ontwerpen en vervaardigen gereedschap. Dit gereedschap kan meerdere doelen dienen. Het kan gaan om gereedschappen voor het vormen van delen middels vacuümvormen of composieten. Maar het kan ook gaan om grote opspanmallen voor toepassing op het gebied van automotive of aerospace. Deze worden gebruikt in geautomatiseerde robot cells of handmatige assemblage.

Turn-key projecten

Een turn-key project bij ons betekent volledige ontzorging. Onze ingenieursbureaus managen de complete uitvoering, van het ontwerp tot en met de uiteindelijke implementatie.